П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниМожуть змінитися правила призначення житлової субсидії – що пропонують в уряді

Можуть змінитися правила призначення житлової субсидії – що пропонують в уряді

Этот материал также доступен на русском языке
У Мінсоцполітики України розробляють можливість змін у порядку призначення субсидій на комунальні послуги. Розглядають кілька пропозицій.

Одна з них стосується тих заявників, які мають заборгованість за отримані комунальні послуги. Про це повідомляється в проєкті постанови Кабміну, який було оприлюднено для обговорення на сайті Федерації профспілок України.

Згідно з проектом, у житловій субсидії відмовлять, якщо протягом більше ніж трьох місяців не погашено борг за будь-яку з ЖКП, що перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що наразі дорівнює 680 грн. Сьогоднішня ж норма передбачає відмову в призначенні субсидії за наявності загальної заборгованості за ЖКП понад цю суму.

Раніше ми писали, як довести, що у вас є право на субсидію.

Також планується коригування в правилах перегляду житлової субсидії в разі смерті члена сім’ї (крім заявника). У цьому випадку субсидія переглядається без звернення заявника з наступного місяця після місяця, в якому сталася смерть.

Крім того, зміниться порядок уточнення норми перерахунку розміру пільг, якщо помер член сім’ї заявника, незалежно від того, чи подав пільговик заяву про це.,

Індексація навіть не 7,9%: скільки реально отримають пенсіонери в березні (відео)

Як відрізняються пенсії працюючих та непрацюючих пенсіонерів: хто отримує більше і чому (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні