Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаДачаВиноград буде більшим і смачнішим: не потрібні ні обробки, ні підживлення –...

Виноград буде більшим і смачнішим: не потрібні ні обробки, ні підживлення – простий агроприйом

Этот материал также доступен на русском языке
Багато дачників вважають, що на врожайність винограду та смак ягід впливають підживлення, добрива, але це не так. Не треба забувати про важливий агроприйом, який допоможе завжди бути з добрим урожаєм.

Мова про звичайну підв’язку.

Так, дослідження, проведені досвідченими виноградарями, показали, що доцільнішим способом підв’язки зелених пагонів на шпалері є похилий.

Раніше ми розповідали, які рослини потрібно посадити поряд з виноградом, щоб бути з урожаєм.

Листя на пагонах, підв’язаних з невеликим нахилом від центру куща (під кутом 40-45 градусів), менше затіняють один одного і тому краще і рівномірніше освітлюються сонцем. У столових сортів посилюється фарбування ягід, їх аромат, зростає маса і розмір однієї ягоди, а також середня маса грона. У ягодах підвищується вміст ароматичних, барвників та дубильних речовин, підвищується цукристість, знижується кислотність.

У технічних сортів покращується якість приготовлених вин, причому вони стають ароматнішими, з гармонійним смаком.

Похила підв’язка дуже зручна на покривних виноградниках та для сухої горизонтальної підв’язки торішніх лоз після обрізки.

На жаль, через невеликі розміри земельних ділянок частіше застосовується вертикальна підв’язка. Тому для повнішого використання сонячної енергії рослинами і кращого їх провітрювання необхідно поєднувати похило положення зелених пагонів у просторі з вертикальним, причому більшу частину пагонів розташовувати з нахилом.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні