Четвер, 9 Травня, 2024
ГоловнаДачаВиноград обов'язково дасть рекордний урожай, якщо посадите поряд із кущами ці рослини

Виноград обов’язково дасть рекордний урожай, якщо посадите поряд із кущами ці рослини

Этот материал также доступен на русском языке
Виноград – популярна культура, але багато виноградарів забувають, що успіх справи залежить не тільки від перспективного сорту, правильного догляду, а й рослин, які ви висаджуєте поруч із лозою.

Так, деякі з них можуть бути корисними, оскільки допомагають боротися зі шкідниками винограду, збагачують ґрунт необхідними поживними речовинами або створюють сприятливі мікрокліматичні умови.

Раніше ми розповідали, кому не можна їсти виноград.

Позитивний вплив на врожайність винограду мають різні трави та лікарські рослини. Наприклад, жовтець, череда і календула допомагають боротися зі шкідниками, такими як паразитичні гриби та комахи. Вони також сприяють збагаченню ґрунту мікроелементами та залученню корисних комах, які є природними ворогами шкідників.

Не можна не згадати і про плодові дерева, поряд з якими виноград дає хороший урожай. Це: яблуні та груші. Вони допомагають створити мікрокліматичні умови, які сприятливо впливають на зростання та розвиток винограду. Крім того, яблуні та груші можуть служити природною парасолькою, захищаючи виноград від сонячних опіків та перегріву.

З іншого боку, є культури, які слід уникати у якості  сусідів для винограду. Наприклад, троянда та полуниця можуть конкурувати з виноградом за поживні речовини та вологу у ґрунті. Крім того, вони можуть бути джерелом багатьох хвороб та шкідників.

Запам’ятайте, правильний вибір сусідів для винограду є ключовим чинником забезпечення багатого врожаю. Трави, лікарські та плодові рослини можуть позитивно впливати на ріст, розвиток та рівень урожайності винограду.

Нове на сайті