Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаНовиниАтака по Україні у ніч на 23 лютого: є загиблі – які...

Атака по Україні у ніч на 23 лютого: є загиблі – які міста потрапили під удар

Этот материал также доступен на русском языке
У ніч на 23 лютого росіяни атакували Україну «Шахедами» та ракетами. Є загиблі та руйнування.

В Одесі через падіння ворожого БпЛА загинули троє людей, у Дніпрі «Шахед» потрапив до багатоповерхового будинку. Відомо про 8 постраждалих, з яких семеро госпіталізовано.

На фронті ситуація також складна. Минулої доби сталося 101 бойове зіткнення. Всього ворог завдав 3 ракетних та 83 авіаційних ударів, здійснив 152 обстріли з реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та населеними пунктами.

Авіаційні удари отримали населені пункти Роздолівка, Веселе, Бердичі, Семенівка, Орлівка, Ластівчине, Тоненьке, Костянтинівка, Олександропіль, Красногорівка, Курахове, Парасковіївка, Новомихайлівка, Вугледар та Старомайорське Донецької області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 125 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

У зоні відповідальності ЗСУВ Північ на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрями, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Білгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку ворог зробив 5 спроб настання в районі населеного пункту Сіньківка Харківської області.

На Лиманському напрямі противник 14 разів атакував наші підрозділи в районах населених пунктів Терни та Ямполівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку, силами оборони відбито 16 атак противника в районах населених пунктів Андріївка, Богданівка, Іванівське, Клищіївка та Торецьк Донецької області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Таврія”, на Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 10 атак ворога в районах населених пунктів Орлівка, Північне, Першотравневе, Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямі сили оборони продовжують утримувати ворога в районах Новомихайлівки та Перемоги Донецької області, де ворог 43 рази намагався прорвати оборону наших військ.

На Новопавлівському напрямку наші захисники відбили 3 атаки противника на південь від Золотої Ниви Донецької області.

На Запорізькому напрямку силами оборони відбито 5 атак противника на захід від Вербового та в районі Роботиного Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують утримання позицій та відображення штурмів окупаційних військ.

Незважаючи на значні втрати, ворог не залишає спроб вибити наші підрозділи із позицій.

Так, минулої доби, противник зробив 5 спроб штурму позицій наших військ на лівобережжі Дніпра. У той же час, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам шкоди в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

Минулої доби авіація сил оборони завдала ударів по 6 районах зосередження особового складу та 3 зенітних ракетних комплексах противника.

Підрозділами ракетних військ завдано поразки по 4 районам зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 1 логістичному хабу, 2 засобам протиповітряної оборони та 1 наземній станції управління БпЛА противника.

Нове на сайті