П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаГрошіВиплати внутрішнім переселенцям з 1 березня продовжили, але про одну категорію забули

Виплати внутрішнім переселенцям з 1 березня продовжили, але про одну категорію забули

Этот материал также доступен на русском языке
З 1 березня уряд вирішив продовжити виплати для окремих категорій внутрішньо переміщених осіб (ВПО), але, як виявилося, влада забула про одну категорію.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Раніше ми розповідали, як отримати гроші на ліки.

Нагадаємо, що ВПО отримують допомогу на проживання у сумі 2000 гривень щомісяця для дорослих та 3000 гривень для дітей та осіб з інвалідністю.

До списку тих, кому допомогу продовжили з 1 березня, не включили матерів, які доглядають дітей до досягнення ними 3-річного віку, тобто перебувають у декреті.

“Для призначення грошової допомоги мами, які доглядають дітей до 3-х років, повинні надати додаткові підтвердження того, що не мають можливості працювати і отримувати дохід!”, – зазначив нардеп.

Народний депутат зазначив, що це питання вимагає негайного вирішення, тому планує надіслати відповідне звернення до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Виплати ВПО – кому продовжили допомогу з 1 березня

Нагадаємо, що раніше Денис Шмигаль назвав категорії тих, кому автоматично буде продовжено допомогу з 1 березня.

“З 1 березня запрацюють нові справедливі правила допомоги ВПО. Виплати буде продовжено ще на 6 місяців для ВПО з числа пенсіонерів. Виплати будуть продовжені для наших громадян, які мають інвалідність 1 або 2 групи, для дітей з інвалідністю, для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Також продовжуємо виплати для працездатних громадян, які стали на облік до Центру зайнятості або працевлаштувалися», – зазначив глава Уряду.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні