До речі, готувати такі деруни суцільне задоволення, адже не треба натирати картоплю, а для багатьох господинь – це справжнє випробування, то ніготь об тертку зламався, то палець поранився.
Раніше ми розповідали, як правильно готувати деруни.
Та й взагалі, це хороша альтернатива традиційним дерунам, коли хочеться різноманітності, але з картоплі.
Інгредієнти:
- Картопля – 300 г
- Пшеничне борошно – 1-2 чайні ложки
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 20 г
- Сіль – до смаку
- Зелена цибуля та зубчик часнику – за бажанням
Приготування:
- Картоплю потрібно зварити і перетворити на пюре, додавши вершкове масло, краще варити її на воді, не забудьте в процесі варіння посолити її.
- Додайте яйце, спеції та трохи солі, можна подрібнити часник і нарізати зелену цибулю, перемішайте, всипте борошно. Головне, не переборщити з борошном.
- Щоб деруни добре формувалися, кожен шматочок тіста потрібно обмокнути в борошно та сформувати млинець.
- Обсмажити з двох боків до золотистої скоринки на розігрітій із соняшниковою олією сковороді.
- Деруни можна подавати зі сметаною або з підливою з м’ясом або грибами.