Субота, 27 Липня, 2024
ГоловнаДачаПеред посівом петрушки в землю обов'язково зробіть це – втомитеся стригти пишну...

Перед посівом петрушки в землю обов’язково зробіть це – втомитеся стригти пишну зелень

Этот материал также доступен на русском языке
Виростити соковиту зелень петрушки – зовсім не складно. Головне – вибрати відповідний день для посіву і дотримуватися певних правил. Секретами, як посадити насіння петрушки, щоб зелень виросла пишною, соковитою й ароматною, ділимося в цьому матеріалі.

Терміни посіву

По-перше, слід визначитися з періодом посадки у відкриту землю. Тут усе залежить від регіону, погодних умов, погодних умов. Також важливо враховувати сприятливі дні за місячним календарем. Найкращим періодом для посіву петрушки у відкритий ґрунт вважається квітень-травень у дні зростаючого місяця.

Слід орієнтуватися на температуру на вулиці. Петрушку можна висівати у відкриту землю раніше за інші культури, вже за температури + 3ºC. Але за умови, що вночі вже не буває заморозків.

Раніше ми писали, як виростити смачні та солодкі помідори.

Місце посадки

Для посіву петрушки найкраще підходять сонячні ділянки, оскільки зелень досить вимоглива до освітлення. Найкращим варіантом стане відкрита ділянка землі, яку протягом усього дня добре освітлює сонце.

Полив

Під час посіву насіння та його пророщування пам’ятайте, що петрушка не дуже любить велику кількість вологи. Тому її полив має бути помірним. Не варто садити зелень недалеко від місць з високим розташуванням ґрунтових вод.

Місячна фаза

Найсприятливішими днями для посіву петрушки у відкриту землю вважаються ті, коли Місяць перебуває у зростаючій фазі. Згідно з місячним календарем на 2024 рік, петрушку у відкритий ґрунт найкраще сіяти в травні. Найсприятливіші дні для цього: 11, 12, 19, 20, 21 і 22 травня.

Підготовка ґрунту

Висівати зелень петрушки у відкриту землю слід після того, як її перекопали разом з органічними та мінеральними добривами. 

Підготовка насіння

Насіння петрушки проросте швидше, якщо його правильно підготувати до посадки. На добу замочіть його в теплій воді. Протягом доби міняйте воду в ємності 5-6 разів. 

Посів і догляд

За два дні до посіву слід пролити землю водою, щоб вона добре її ввібрала. Насіння петрушки висівають на певній відстані одна від одної, його не можна сіяти занадто густо, інакше рослини на грядці затінюватимуть одна одну.

Борозни для насіння петрушки роблять глибиною 1-2 см. Між ними витримують відстань 15-20 см. Між сусіднім насінням у борозні відстань має бути в межах 1-2 см.

Бажано робити посів зигзагом, тоді у рослин буде більше вільного простору для росту і розвитку. Якщо пророщена зелень росте занадто густо, її необхідно прорідити.

Дискримінація без гарантій пенсії – підводні камені нового Трудового кодексу (відео)

Нова грошова допомога: хто з українців отримає виплати ООН у 2024 році (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні