Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДачаСолодші за мед – поради досвідченого городника, як виростити смачні та солодкі...

Солодші за мед – поради досвідченого городника, як виростити смачні та солодкі помідори

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб помідори були не тільки красивими, але й солодкими, під час їх вирощування необхідно дотримуватися певних правил.

Терміни та місце посадки томатів

Шлях до солодких помідорів починається з правильної посадки. Для цього ґрунт має бути розкисленим. Для цього восени перед перекопуванням, по грядках потрібно розсипати доломітове борошно. 

Саджанці не повинні рости занадто близько один до одного. На загущених кущах слід обривати нижнє листя і не забувати його пасинкувати. Поливати рослини на цьому етапі потрібно один-два рази на тиждень, але під кожен кущ потрібно вилити 6-8 л води. 

Раніше ми писали, як позбутися равликів і слимаків на городі.

 Пам’ятайте про головне правило смачних овочів – збирайте врожай своєчасно. Адже навіть найтепліше сонце на підвіконні не зрівняється з природним дозріванням плоду на грядці.

Щоб виростити солодкі помідори, потрібно створити такі умови, щоб у плодах накопичувалися цукри. Тому для вирощування краще вибирати сонячну ділянку на городі, де помідори будуть під сонцем не менше 8 годин на день.

Підживлення помідорів

Щоб помідори порадували вас насиченим і солодким смаком, підгодуйте їх простою добавкою. Для цього у відрі води потрібно розчинити столову ложку звичайної солі і склянку просіяного деревного попелу, розчин потрібно настоювати не менше двох діб. Під кожен кущ слід вилити по 0,5 л підживлення. Проводити процедуру один раз протягом сезону – коли в томатів почне з’являтися легкий червоний відтінок.

Також можна використовувати звичайну сироватку. Потрібно 2 літри розбавити водою у співвідношенні 1:4 і поливати рослини як зазвичай. Таке підживлення проводиться 3-4 рази за літо. Щоб поліпшити результат, у розчин можна додати кілька крапель йоду і одну-дві жмені деревної золи. На один чагарник можна вилити 1 літр цього засобу. Таке підживлення підвищить і врожайність помідорів.

Графік підживлення

Удобрювати помідори потрібно на ранній стадії їхнього росту, а потім слід зробити перерву доти, доки не утвориться зав’язь. Річ у тім, що надлишок азотних добрив призводить до уповільнення цього процесу. А ось коли зав’язь уже сформувалася, тоді добрива підуть тільки на користь. Підживлюйте рослини раз на тиждень добривом з високим вмістом калію, коли є квіткові бруньки, щоб стимулювати плодоношення.

Частина пенсіонерів залишиться без виплат: кому потрібно терміново звернутися до Пенсійного фонду (відео)

Я не нудьгую: чим українські пенсіонери займаються у вільний час – відеоопитування

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні