Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яКористь для серця та судин чи шкода: медики розкрили всю правду про...

Користь для серця та судин чи шкода: медики розкрили всю правду про сало

Этот материал также доступен на русском языке
Дискусії та суперечки про користь сала йдуть постійно. Хтось упевнений, що це досить шкідливий продукт, який потрібно вживати в обмежених кількостях, а хтось вважає його справжньою панацеєю багатьох хвороб. Хто ж має рацію?

Що говорять про сало медики-кардіологи? Так, на думку фахівців, сало містить вітаміни групи В, вітамін Д, калій, магній, фосфор, кальцій, залізо, а також необхідну для зростання клітин організму та нормальної роботи мозку, нирок та печінки жирну кислоту — арахідонову.

Раніше ми розповідали, чому пенсіонерам не можна їсти сало.

Також сало має високу енергетичну цінність – калорійність, що дуже важливо для функціонування нашого організму в осінньо-зимовий період.

Саме ця висока калорійність, а також вміст холестерину є головним мінусом сала. Особливо для серцево-судинної системи. Звичайно, негативний вплив матиме місце при регулярному споживанні сала.

Сало може викликати серйозні наслідки, якщо у вас є захворювання печінки, жовчного міхура і підшлункової залози. Але при правильному і збалансованому харчуванні сало можна вживати навіть після інфаркту, звичайно рідко і в мінімальних дозах і обов’язково з великою кількістю свіжих овочів.

Клітковина, на яку багаті свіжі овочі уповільнює всмоктування «поганого» холестерину. Що стосується норми вживання сала, то якщо у вас немає перелічених вище хвороб на день можна вживати не більше 30-40 грамів сала.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні