Ні соду, ні олію у це тісто не додають. З кефіром тісто виходить в міру щільне та пластичне, воно чудово розшаровується у процесі смаження.
Раніше ми розповідали, як приготувати ідеальні чебуреки на воді.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 400 г
- Кефір – 200 мл
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сіль – 0,5 чайної ложки
- Фарш – 400 г
- Цибуля – 2 шт.
- Сіль, перець – до смаку
- Вода – 100 мл
Приготування:
- Дістайте кефір заздалегідь із холодильника. Він має бути кімнатної температури.
- Візьміть глибоку миску або тарілку, вбийте яйце, додайте сіль і перемішайте, влийте кефір.
- Частинами введіть борошно і замісіть досить пружне тісто, воно не повинно бути м’яким.
- Відставте його на 15-20 хвилин.
- У цей час займіться фаршем. Фарш змішайте з подрібненою цибулею, водою, посоліть і поперчіть до смаку.
- Із приготовленого тіста на кефірі сформуйте чебуреки, підсмажте їх у достатній кількості соняшникової олії до готовності.