Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЧи потрібно закривати кришку унітазу - більше так робити ви точно не...

Чи потрібно закривати кришку унітазу – більше так робити ви точно не будете: несподіване пояснення

Этот материал также доступен на русском языке
Закривати кришку унітазу чи ні? Це питання стоїть гостро у багатьох сім'ях, хтось вважає за краще тримати унітаз відкритим, а хтось постійно стежить за тим, щоб усі члени сім'ї закривали кришку, через що нерідко виникають суперечки та розбіжності.

Чи потрібно закривати кришку унітазу – що кажуть мікробіологи

Мікробіологи та бактеріологи вважають, що такого питання навіть не повинно бути, тому що унітаз потрібно завжди закривати, у тому числі і при змиванні.

Раніше ми розповідали, як прибрати неприємний запах з унітазу.

Як пояснюють вчені, закриття кришки унітазу під час зливу вода з розпилювача дозволяє запобігти поширенню мікроорганізмів та бактерій у повітрі, а також на санітарній кераміці. І не тільки.

Вся справа в тому, що при зливі формується аерозольний шар, висота якого може досягати 2-3 м. А це може призвести до того, що бактерії при змішуванні з водою, повітрям і частинками пилу, можуть легко поширюватися по санвузлу, осідаючи на рушниках, косметиці та всіх речах, та предметах, що знаходяться у вбиральні.

Згідно з дослідженнями, ці аерозолі можуть бути джерелом патогенних мікроорганізмів, які можуть завдати шкоди здоров’ю.

Також деякі дослідження показують, що відкритий унітаз може сприяти поширенню неприємного запаху у ванній кімнаті. Закриття кришки унітазу дозволяє запобігти цій проблемі.

Чи потрібно закривати кришку унітазу – що кажуть езотерики

З погляду езотерики – закритий унітаз вважається більш енергетично гармонійним. А ось відкритий унітаз, навпаки, може прискорювати відтік енергії та залучати негативні енергії до будинку та сім’ї.

Також, якщо вірити прикметам – відкритий унітаз до безгрошів’я.

Звичайно, вірити чи ні в прикмети – справа кожного.

Але в будь-якому випадку, закриваючи кришку унітазу, ми створюємо бар’єр для поширення бактерій та мікроорганізмів у повітрі, а також прибираємо неприємний запах.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні