П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТак рис готують одиниці, а дарма: кулінари розкрили секрет, який зробить із...

Так рис готують одиниці, а дарма: кулінари розкрили секрет, який зробить із простої каші шедевр

Этот материал также доступен на русском языке
Рис – улюблена крупа багатьох українців, але не всім виходить приготувати його правильно, щоб він був розсипчастим і смачним. Але є один хитрий трюк, який зі звичайної каші зробить шедевр, такий рис можна їсти навіть без м'яса.

Для цього рис потрібно готувати не в каструлі, а в глибокій сковороді. Хоча є ще один важливий момент, на який слід звернути увагу.

Раніше ми розповідали, чим корисний рис.

Перед приготуванням досвідчені господині радять обсмажити рис на сковороді.

Нам знадобляться: 1 склянка рису, 3 столові ложки соняшникової олії (можна вершкового масла), 2 зубчики часнику, спеції – за смаком та вода.

Спочатку рис потрібно добре промити, потім просушити, для цього можна пересипати його в сито або друшляк. Поки стікатиме вода, потрібно взяти сковороду з високими бортиками, поставити її на плиту, налити масло і нарізати часник невеликими шматочками і відправити обсмажуватися.

Коли часник підрум’янитися, його можна дістати зі сковороди, він нам більше не знадобиться.

На сковороду відправляємо рис і обсмажуємо його на повільному вогні, доки крупа стане бурштинового кольору.

Після цього солимо і перчимо, заливаємо кип’яченою водою рис, накриваємо кришкою і готуємо на середньому вогні.

Щодо кількості води, то вона повинна покривати рис приблизно на один палець зверху.

Такий рис виходить не просто розсипчастим, ароматним, а й дуже смачним.

Обов’язково спробуйте!

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні