Раніше ми розповідали, як приготувати універсальне тісто для пиріжків.
Інгредієнти:
Для начинки:
- Рослинна олія – 3 ст. ложки
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Капуста – 350 г.
- Сіль – 0,5 ч. ложки
- Цукор – 1/3 ч. ложки
- Чорний перець – за смаком.
Для тіста:
- Кефір – 350 мл
- Курине яйце – 1 шт.
- Сіль – 0,5 ч. ложки
- Борошно – 250 г
- Сода – 0,5 ч. ложки
- Рослинна олія для смаження
Приготування:
- На сковороду налити олію, нарізати цибулю та підсмажити, натерти моркву на великій тертці та відправити до цибулі, нашаткувати капусту та відправити на сковороду, підсмажити, а потім протушкувати до готовності на повільному вогні. Не забуваємо підсолити та поперчити до смаку.
- В окремій мисці з’єднати кефір кімнатної температури, додати соду, добре розмішати, вбити яйце і частинами ввести борошно і замісити тісто, воно має бути схоже за консистенцією на оладки.
- Можна за бажанням в тісто додати дрібно нарізану зелену цибулю.
- Додати охолоджену капусту в тісто і перемішати.
- Розігріти сковороду з маслом і викласти по 1 столовій ложці тіста на пиріжки. Вони швидко стають пишними. Обсмажити з двох боків та подати на стіл.