П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПовітряний лимонний бісквіт – готується півгодини і наповнює весь будинок чудовим ароматом

Повітряний лимонний бісквіт – готується півгодини і наповнює весь будинок чудовим ароматом

Этот материал также доступен на русском языке
Лимонний бісквіт доповнить запашний чай ароматними цитрусовими нотками. Вам знадобляться всього кілька простих і доступних інгредієнтів і півгодини часу, щоб приготувати цей повітряний десерт.

Бісквіт із лимона виходить дуже повітряним і має ніжний цитрусовий смак. Його можна подавати в чай як самостійну страву або використовувати як основу для торта.

Раніше ми писали, як приготувати смачне берлінське печиво з ніжною меренгою.

Інгредієнти

  • яйця – 4 шт,
  • цукор – 1 ст,
  • борошно – 3 ст.л. (з гіркою), 
  • крохмаль картопляний – 1 ст.л. (з гіркою),
  • цедра і сік половини лимона
  • масло вершкове.

Приготування

  1. Зніміть цедру з лимона за допомогою дрібної терки і вичавіть із нього сік. 
  2. Відокремте білки від жовтків. Жовтки ретельно змішайте з 1 ст.л. цукру і соком лимона.
  3. Збийте білки з цукром до стійких піків і, не припиняючи збивати, додайте цедру й акуратно тонкою цівкою влийте жовткову суміш.
  4. Додайте в яєчну масу борошно і крохмаль, акуратно перемішуючи тісто силіконовою лопаткою.
  5. Вилийте бісквітне тісто у форму, змащену вершковим маслом.
  6. Випікайте бісквіт у розігрітій до 180 ⁰С духовці протягом 20-25 хвилин. 
  7. Переконайтеся в готовності тіста за допомогою дерев’яної палички, вона має бути сухою.

За бажанням посипте готовий бісквіт цукровою пудрою. Приємного апетиту!

Електронний підпис для входу в кабінет Пенсійного фонду: як зробити його за 2 хвилини (відео)

Багатьом українцям припинять виплати вже з лютого – кого це торкнеться (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні