Бісквіт із лимона виходить дуже повітряним і має ніжний цитрусовий смак. Його можна подавати в чай як самостійну страву або використовувати як основу для торта.
Раніше ми писали, як приготувати смачне берлінське печиво з ніжною меренгою.
Інгредієнти
- яйця – 4 шт,
- цукор – 1 ст,
- борошно – 3 ст.л. (з гіркою),
- крохмаль картопляний – 1 ст.л. (з гіркою),
- цедра і сік половини лимона
- масло вершкове.
Приготування
- Зніміть цедру з лимона за допомогою дрібної терки і вичавіть із нього сік.
- Відокремте білки від жовтків. Жовтки ретельно змішайте з 1 ст.л. цукру і соком лимона.
- Збийте білки з цукром до стійких піків і, не припиняючи збивати, додайте цедру й акуратно тонкою цівкою влийте жовткову суміш.
- Додайте в яєчну масу борошно і крохмаль, акуратно перемішуючи тісто силіконовою лопаткою.
- Вилийте бісквітне тісто у форму, змащену вершковим маслом.
- Випікайте бісквіт у розігрітій до 180 ⁰С духовці протягом 20-25 хвилин.
- Переконайтеся в готовності тіста за допомогою дерев’яної палички, вона має бути сухою.
За бажанням посипте готовий бісквіт цукровою пудрою. Приємного апетиту!
Електронний підпис для входу в кабінет Пенсійного фонду: як зробити його за 2 хвилини (відео)
Багатьом українцям припинять виплати вже з лютого – кого це торкнеться (відео)