П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяВід цього десерту в захваті всі: дуже смачне берлінське печиво з ніжною...

Від цього десерту в захваті всі: дуже смачне берлінське печиво з ніжною меренгою

Этот материал также доступен на русском языке
Це надзвичайно смачне печиво стане улюбленим десертом. Готується нескладно, а смак і вигляд вразять навіть найвибагливіших членів родини.

Інгредієнти

  • борошно – 330 г,
  • розпушувач – 1 ч.л,
  • вершкового масла – 100 г,
  • цукор – 120 г, 
  • сіль – щіпка,
  • яйця – 2 шт,
  • сметана або кефір – 160 г,
  • цукор ванільний – 2 ч. л,
  • горіхи – 100 г
  • журавлина сушена – 50 г.

Нещодавно ми писали рецепт шоколадних млинців із потрійною начинкою.

Приготування

Масло, сметана та яйця мають бути тільки з холодильника.

  1. Відокремлюємо жовтки від білків. 
  2. Просіюємо борошно, додаємо розпушувач, цукор і все перемішуємо. 
  3. Додаємо нарізане на кубики холодне масло і перетираємо масу руками доти, доки не утвориться крихта. Робимо це швидко, щоб вершкове масло не встигло розтанути. 
  4. Додаємо сметану. Її можна замінити кефіром або йогуртом без наповнювача. 
  5. Вводимо 2 жовтки та замішуємо тісто і ставимо його поки що в холодильник.
  6. Горіхи подрібнюємо на дрібну крихту. 
  7. Додаємо до білків ванільний цукор і збиваємо за допомогою міксера. При появі піни – поступово вводимо цукор і збиваємо щільну меренгу.
  8. Розкачуємо тісто у формі прямокутника. Викладаємо на нього шар меренги і присипаємо горіховою крихтою та журавлиною (за бажанням). Також можна додати шматочки шоколаду.
  9. Скручуємо обережно щільний рулет і перевертаємо його “швом” донизу.
  10. Нарізаємо на шматочки завтовшки 3-4 см і перекладаємо на деко.
  11. Випікаємо печиво за температури 200 градусів протягом 25 хвилин. 

Приємного апетиту!

Триматися за життя! Як пенсіонери долають стрес через військові дії – відеоопитування

Як не заплутатися: кому треба змінити пенсійне посвідчення (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні