Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаНовиниПрогноз погоди на неділю, 31 грудня: аномальні погодні умови

Прогноз погоди на неділю, 31 грудня: аномальні погодні умови

Этот материал также доступен на русском языке
31 грудня на нас чекає аномальна, як для зими, погода. Що прогнозують синоптики?

31 грудня 2023 року буде по-весняному теплим, безсніжним та у відсутності небезпечних явищ погоди.

Через стійку зональну атмосферну циркуляцію в Атлантико-Європейському регіоні, в неділю збережеться аномально тепла погода по всій Україні, а на тлі підвищеного тиску істотних опадів не очікується за винятком окремих областей півночі та заходу країни.

Такий прогноз зробив кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич.

Так, відхилення середньої температури від кліматичної норми у цей день досягне +5…+10 °С, а такі показники більш характерні для другої половини березня. Сніговий покрив можна буде побачити у високогірній частині Карпат, тут і температура буде більш зимовою – нижче 0 °С.

Погода у неділю, 31 грудня

У західних областях мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер західної чверті, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -3…+2°С, днем +4…+9°С, на Прикарпатті до +11°С.

У північних областях вночі місцями невеликий дощ, удень місцями невеликий мокрий сніг з дощем. Вітер західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі 0…+5°С, днем +1…+6°С.

У центральних регіонах без істотних опадів. Вітер західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -1…+4°С, удень +2…+7°С.

У південній частині країни та Криму мінлива хмарність, без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +2…+7°С, удень +7…+12°С.

У східних областях вночі місцями очікується невеликий дощ, удень без істотних опадів. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі 0…+5°С, днем +2…+7°С.

Нове на сайті