П’ятниця, 10 Травня, 2024
ГоловнаНовиниМагнітні бурі на суботу, 30 грудня

Магнітні бурі на суботу, 30 грудня

Этот материал также доступен на русском языке
Чи будуть цього дня геомагнітні бурі?

У суботу, 30 грудня, магнітних бур не очікується.

Втім, магнітосфера Землі перебуває у стані, близькому до збудженого. Протягом останніх 24 годин сонячна активність перебувала на низькому рівні. Найбільшою сонячною подією періоду стала подія C1.

Очікується, що в суботу, 30 грудня, геомагнітне поле буде спокійного рівня. Сонячна активність очікується низькою з імовірністю спалахів М-класу.

Сонячна активність на 30 грудня:

  • Імовірність малого геомагнітного шторму – 1%
  • Імовірність великого геомагнітного шторму – 1%
  • Імовірність спалаху на Сонці М-класу – 10%.
  • Імовірність спалаху на Сонці Х-класу – 1%
  • Кількість сонячних плям – 25.

Фахівці сайту Метеоагент також наголошують на спокійному стані магнітосфери Землі – K-INDEX 3. За прогнозами фахівців, найближче незначне обурення магнітосфери очікується вже не 15, а 23 січня, як раніше повідомляли вчені.

Для того, щоб легше орієнтуватися в графіках, можна взяти за основу робочу класифікацію і самим визначати для себе рівень сонячного шторму та рівень можливого впливу на ваш організм.Нагадаємо, ми публікували прогноз геомагнітних бур на грудень 2023 року: Магнітні бурі у грудні: прогноз на перший місяць зими — як часто нам доведеться зважати на сонячні вихори. Але слід пам’ятати, що Сонце непостійне, тому прогноз його активності може змінитися.

Магнітні бурі можуть негативно впливати на здоров’я людей. Попередження про магнітні бурі допомагають контролювати фактори ризику інфарктів та інсультів у дні, що передують цим типам сонячних явищ.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні