Інгредієнти:
- 250 г кефіру (теплого)
- 2 столові ложки цукру
- 1 чайна ложка ванільного цукру
- 0,5 ч. л солі
- 1 куряче яйце
- 240 г борошна
- 0,5 ч. л соди (не гасити)
Приготування:
Запам’ятайте важливе правило – усі інгредієнти мають бути однаковою температурою. Кефір краще використовувати теплий, так як холодний не дає такої легкості і оладки можуть вийти гумовими та забитими.
Раніше ми розповідали, як приготувати пишні оладки без борошна.
- Беремо миску, виливаємо кефір, додаємо цукор і сіль перемішуємо віночком.
- Наступний етап – вбиваємо яйце, перемішуємо і невеликими порціями вводимо борошно та замішуємо тісто.
- Соду додаємо наприкінці, коли тісто вже готове, перемішуємо і відставляємо на 15 хвилин для того, щоб сода почала працювати. Після цього тісто не потрібно перемішувати.
- Смажимо оладки на сухій сковороді, без краплі олії, на середньому вогні, щоб оладки пропеклися всередині, можна накрити сковороду кришкою.
Такий рецепт підійде тим, хто слідкує за своїм здоров’ям і намагається харчуватися правильно.