Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаДачаЦя рослина має бути у міській квартирі: вона не лише прикрашає, а...

Ця рослина має бути у міській квартирі: вона не лише прикрашає, а й приносить користь

Этот материал также доступен на русском языке
Кімнатні рослини не тільки роблять наші будинки та квартири красивішими, затишнішими, у деяких з них є хороша якість, яка просто необхідна в містах.

Всі ми знаємо, що у місті через велику кількість транспорту та виробничих підприємств повітря не таке чисте, як, наприклад, у селі. Але вирішити цю проблему можна за допомогою кімнатної рослини.

Раніше ми розповідали, чому з’являється білий наліт у квіткових горщиках.

Ця рослина помітно очищає повітря, а це означає, що у своїй квартирі ви створите особливий оазис, де ви легко відпочиватимете і солодко спатимете.

Однією з таких рослин, які очищають повітря та знищують шкідливі мікроелементи є трава Штернберга.

Траву Штернберга (Chlorophytum comosum) багато хто купує для прикраси свого житла, навіть не здогадуючись про її величезну користь.

Ця рослина відноситься до невибагливих. Яскраво-зелене листя видаляє бактерії і вловлює пил, а також нейтралізує токсичні речовини, які можуть просочуватися у квартиру. Серед них найбільш небезпечні – ацетон, аміак, бензол, формальдегід.

Якого догляду потребує трава Штернберга?

Оптимальною для вирощування трави Штернберг є температура 15-20 градусів. Постарайтеся не ставити цю рослину поруч із батареєю, інакше листя почне усихати, надто високі температури трава не переносить.

Що стосується поливу, то влітку він має бути помірним – один раз на 2-3 дні, взимку – достатньо одного разу на тиждень. Вода для поливу не повинна містити хлор та фтор, інші шкідливі домішки.

Ґрунт краще вибирати універсальний для кімнатних рослин.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні