Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДачаБілий наліт у квіткових горщиках: чому він з'являється і як раз і...

Білий наліт у квіткових горщиках: чому він з’являється і як раз і назавжди його позбутися

Этот материал также доступен на русском языке
Кімнатні квіти роблять наші будинки і квартири затишнішими, свіжішими і красивішими, але, щоб рослини радували нас своїм цвітінням і просто соковитим і ошатним листям, потрібно подбати про правильний догляд.

Нерідко у квіткових горщиках на ґрунті з’являється білий наліт, який може занапастити наші рослини.

Раніше ми розповідали, що обов’язково має бути у квітковому горщику.

У чому причина появи цвілі в горщиках?

Причин може бути кілька. Перша причина – це рясний та надмірний полив. На жаль, у 85% випадків перезволоження ґрунту закінчується появою плісняви.

Друга причина – поганий дренаж. Вся справа в тому, що без дренажу вода при поливі застоюється в горщиках і саме це призводить до появи цвілі, загнивання коріння.

Третя причина – підвищена вологість у приміщенні, де знаходяться квіти. Чим вища вологість, тим вищий відсоток появи білого нальоту.

Четверта причина – лужний ґрунт. На такій землі пліснява з’являтиметься постійно або періодично.

Як позбутися плісняви?

Щоб позбутися плісняви, досвідчені квіткарі радять зняти верхній шар ґрунту. Але землю знімати потрібно обережно, щоб не пошкодити коріння. Наступний етап – обробка ґрунту розчином лимонної кислоти. На 1 склянку потрібно взяти 1 чайну ложку лимонної кислоти. І потім цією рідиною полити землю з пліснявою, щоб убити спори грибка.

Не завадить і обробіток ґрунту фунгіцидами. Запам’ятайте прості правила: полив потрібно проводити, коли верхній шар ґрунту повністю висох; не тримайте квіти у темряві та прохолоді; появу цвілі попереджають лимонна кислота та марганцівка.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні