Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСмак дитинства: готуємо торт «Сметанник» за класичним рецептом – м'який та неймовірно...

Смак дитинства: готуємо торт «Сметанник» за класичним рецептом – м’який та неймовірно соковитий

Этот материал также доступен на русском языке
Є безліч нових тортів з легкими та складними рецептами, але якщо вам хочеться згадати смак дитинства, пропонуємо класичний рецепт відомого «Сметанника». Цей торт готується зі звичайних інгредієнтів, але він настільки смачний, що просто не можна втриматися.

Раніше ми розповідали, як приготувати лінивий медовик без розкочування коржів.

Інгредієнти:

  • 4 курячі яйця
  • 2 склянки цукру
  • 2 склянки сметани
  • 2 чайні ложки соди
  • 2 склянки борошна вищого ґатунку
  • 1-1,5 столові ложки какао-порошку

Приготування:

  1. Беремо дві окремі ємності, в одній замішуватимемо тісто для світлого коржа, а в іншій – для шоколадного.
  2. Для світлого коржа вбиваємо два яйця, додаємо цукор і збиваємо до невеликої піни, це можна зробити звичайним віночком. У сметану додати чайну ложку соди, добре розмішати, щоб сода почала активно працювати. Поєднати з яєчною сумішшю. Всипати склянку борошна та розмішати до однорідності.
  3. Вилити тісто для торта у форму. Випікати у розігрітій до температури 180 градусів духовці близько 30-35 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною паличкою. Остудити.
  4. Шоколадний корж готуємо аналогічним способом, тільки додаємо 1-1,5 столові ложки какао.
  5. Поки коржі остигатимуть, потрібно зайнятися приготуванням крему. У мисці з’єднати склянку сметани та склянку цукру, збити до пишної піни. Для аромату можна додати 1 пакетик ванільного цукру.
  6. Коржі розрізати горизонтально на два пласти кожен. Обрізати краї та зробити з них крихту для обсипання торта.
  7. Змастити сметанним кремом, чергуючи білий і шоколадний коржі. Краї та верх торта також змастити сметаною та посипати крихтою.
  8. Залишити в холодильнику на ніч і вже вранці насолоджуватися соковитим, м’яким та неймовірно смачним тортом з нашого дитинства.

Нове на сайті