П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПросто тане у роті: ніжний та соковитий медовик без розкочування коржів –...

Просто тане у роті: ніжний та соковитий медовик без розкочування коржів – швидкий рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Медовик – це улюблена випічка багатьох. Сьогодні ділимося рецептом лінивого медовика без розкочування коржів. Торт виходить ніжним, смачним та соковитим.

Інгредієнти:

  • Яйця – 4 шт;
  • Цукор – 200 гр;
  • Мед – 4 ст. л;
  • Сода – 2 ч. л;
  • Вершкове масло – 200 г;
  • Борошно – 300 г.

 

Для крему:

  • Сметана -1 л;
  • Цукрова пудра – до смаку.

Приготування:

  1. Беремо посуд із товстим дном і ставимо на вогонь. Викладаємо мед і підігріваємо його, додаємо соду. Маса повинна пінитися, добре помішуємо. Додаємо вершкове масло та перемішуємо до повного розчинення. Знімаємо з плити.
  2. Яйця збиваємо з цукром в окремому посуді до пишної маси, потім додаємо медову масу, що остигнула, і добре перемішуємо, додаємо просіяне борошно. Тісто повинне вийде за консистенцією, що нагадує сметану.
  3. Вилиємо масу, що вийшла, на лист, застелений пергаментним папером, розрівнюємо і відправляємо у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
  4. Поки випікається корж, готуємо крем. Для цього сметану збиваємо з цукровою пудрою, поки маса не загусне. Можна додати пакетик ванільного цукру.
  5. Готовому коржу даємо охолонути, обрізаємо по краях, ділимо на три рівні частини і кожну розрізаємо вздовж, таким чином має вийти шість рівних частин.
  6. Змащуємо коржі кремом, включаючи верх і боки, і посипаємо крихтою з подрібнених обрізків медовика. Даємо нашому торту просочитися і ласуємо з чаєм.

Раніше ми розповідали, як приготувати ідеальні сирники, як у ресторані.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні