Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЦе не масло – ще одного виробника спіймали на продажу фальшивого продукту

Це не масло – ще одного виробника спіймали на продажу фальшивого продукту

Этот материал также доступен на русском языке
Це вже не перша фальсифікація з боку цього виробника. У червні 2021 року регулятор встановив, що інформація на упаковці продукту є неправдивою.

Антимонопольний комітет 4.12.23 року оштрафував ТОВ “Відді” на 2,67 млн грн. Причиною штрафу стало поширення неправдивої інформації про склад продукту, який компанія видавала за вершкове масло. Про це повідомляє прес служба АМКУ.

За даними АМКУ, ТОВ “Відді” вказувало на упаковках “солодковершкового масла” власного виробництва інформацію про вміст 73% жиру. Експертиза встановила, що під час виробництва продукту виробник додавав до нього жири немолочного походження, “чим створювала інший за своїми характеристиками продукт”.

Раніше ми писали, що акциз на популярне пальне зросте втричі.

Згідно з ДСТУ 4399:2005 “Масло вершкове. Технічні умови”, для виробництва вершкового масла заборонено застосовувати будь-які жири та вершки, окрім вироблених із коров’ячого молока.

Закон України “Про молоко і молочні продукти” говорить, що такий продукт не є вершковим маслом. На думку АМКУ, така інформація, зазначена на упаковці продукту, може ввести в оману покупця і вплинути на його намір придбати певну продукцію.

Харчуємося повітрям? Які продукти можуть собі дозволити пенсіонери в Україні – відеоопитування

Приниження чи допомога? Як сьогодні виживають українські пенсіонери – відеоопитування

Нове на сайті