Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяДосвідчені господині розкрили секрет приготування пишного та повітряного омлету: все дуже просто

Досвідчені господині розкрили секрет приготування пишного та повітряного омлету: все дуже просто

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб омлет був пишним і повітряним, потрібно дотриматись деяких правил приготування. Не треба додавати ні муки, ні крохмалю, ні соди. Класичний рецепт омлету з нашого дитинства.

Насамперед, варто відзначити, що головна хитрість у правильному співвідношенні рідких інгредієнтів. Запам’ятайте одне важливе правило: скільки яєць за обсягом, стільки ж і беремо молока.

Раніше ми розповідали, що не можна додавати при приготуванні омлета.

Інгредієнти:

  • 6 курячих яєць
  • 300 мл молока
  • 0,5 ч. л. солі
  • 0,5 ч. л. чорного меленого перцю (за бажанням)
  • 15 г вершкового масла для змащування форми

 

Приготування:

  1. Потрібно вбити яйця в миску, влити молоко, додати сіль, перець і все перемішати віночком до однорідної маси, не збиваючи до піни та стійких піків.
  2. Розігріти духовку до 190 градусів. Змастити форму вершковим маслом. Краще вибирайте з високими бортиками, щоб омлет був пишним.
  3. Вилити яєчно-молочну суміш у форму та відправити запікатися на 35 хвилин. Відчиняти дверцята духовки під час випікання не можна, інакше омлет опуститися.
  4. Коли на омлеті з’явиться зверху золотиста скоринка, можна відключати духовку, але не поспішати діставати омлет, нехай постоїть ще хвилин 10.
  5. Дістати з духовки нарізати порційними шматочками та подавати до сніданку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні