Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДачаЦибуля не гнитиме і не чорнітиме: як зберегти цибулини до весни –...

Цибуля не гнитиме і не чорнітиме: як зберегти цибулини до весни – розкрито головний секрет

Этот материал также доступен на русском языке
Часто ще до Нового року зовні здорові цибулини починають чорніти чи гнити, багато хто шукає проблему в самій цибулі, але забуває про важливе.

Так, дійсно, при зберіганні цибулі важливо враховувати те, що скоростиглі сорти (ранні) довго не лежать, зазвичай на зиму закладають пізні та середньо-пізні сорти цибулі. Але навіть пізні сорти можуть гнити та покриватися чорною пліснявою. А все тому, що порушено правила зберігання.

Раніше ми розповідали, чому цибуля дає стрілки.

Отже, досвідчені овочівники розкрили секрети правильного зберігання цибулі, якщо їм слідувати, то в магазин і на ринки за цибулею ви точно не ходитимете до весни, а може і до літа, якщо вистачить зібраного врожаю.

Що стосується місця зберігання, воно повинно бути прохолодним, сухим, темним і добре провітрюватися. Найкраща температура, на думку експертів, для зберігання цибулі – 7-13°C, вологість – 60-70%.

Але важливо врахувати, що ще зберігається поряд із цибулею. Запам’ятайте, що картопля та інші коренеплоди виділяють вологу, через що цибулини можуть підгнивати, тому за ними потрібно наглядати. Але краще, звісно, зберігати окремо.

Де зберігати можна зберігати цибулю до весни

За температурним режимом підходить закритий балкон, підвал, погріб або гараж, горище будинку.

Якщо ви зберігаєте цибулю в будинку чи квартирі, то довго вона не пролежить, тому що складно підтримувати потрібну температуру повітря та вологість.

Нове на сайті