Четвер, 9 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяІдеальний шоколадний бісквіт – цей рецепт ніколи не підводить: спробуйте

Ідеальний шоколадний бісквіт – цей рецепт ніколи не підводить: спробуйте

Этот материал также доступен на русском языке
Шоколадний бісквіт – це популярна основа для різних тортів, а також повноцінне та дуже смачне доповнення до чаю чи кави. Але часто господині скаржаться, що бісквіт із додаванням какао осідає. Ділимося рецептом, який допоможе спекти просто ідеальний шоколадний бісквіт.

Інгредієнти:

  • курячі яйця – 6 штук,
  • борошно – 1 склянка,
  • цукор – 1 склянка
  • какао – 2,5 столові ложки.

Приготування:

  1. Потрібно взяти дві глибокі та абсолютно чисті ємності. В одну розділити жовтки, а в іншу – білки. Першими збиваємо білки, приблизно 3-5 хвилин, маса повинна вирости та побіліти. Після цього всипаємо половину склянки цукру та продовжуємо збивати.
  2. Те ж саме робимо з жовтками, спочатку їх збиваємо, а потім додаємо цукор, що залишився, і продовжуємо збивати до його повного розчинення.
  3. В ємність із білками виливаємо жовткову масу. З’єднуємо плавними рухами вгору-вниз лопаткою. Просіюємо какао і акуратно перемішуємо, частинами вводимо просіяне борошно, не забуваємо акуратно перемішувати. Чим плавніший рух, тим пухкішим буде бісквіт.
  4. Форму для випікання застилаємо пергаментним папером і змащуємо маслом. Виливаємо бісквіт.
  5. Відправляємо тісто в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо 40-45 хвилин.
  6. Щоб перевірити готовність бісквіту, потрібно взяти дерев’яну зубочистку та проткнути випічку, якщо вона залишилася чистою та сухою, то пиріг готовий.
  7. Не поспішайте діставати бісквіт із форми, дайте йому повністю охолонути.
  8. Після цього з бісквіту можна збирати торт або просто нарізати порційними шматочками до чашки чаю.

Раніше ми розповідали, як приготувати бісквіт у мультиварці.

Нове на сайті