Неділя, 19 Травня, 2024
ГоловнаНовиниАтака безпілотників та ситуація на фронті на ранок 28 листопада – що...

Атака безпілотників та ситуація на фронті на ранок 28 листопада – що відомо

Этот материал также доступен на русском языке
643 дні війни в Україні. Над ранок 28 листопада ворог атакував Хмельницьку область безпілотниками.

Про це повідомив у Facebook перший заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін.

Він звернувся до мешканців області з проханням перебувати у укриттях та повідомив, що працює ППО.

Так, минулої доби сталося 84 бойові сутички. Загалом ворог завдав 1 ракетного та 8 авіаційних ударів, здійснив 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та населеними пунктами. Цієї доби російські окупанти завдали авіаційного удару по Україні, застосувавши 1 ударний БпЛА типу “Shahed-136/131”, ворожий дрон знищено.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, поранені серед цивільного населення.

Руйнування та пошкодження отримали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Авіаційні удари отримали Степова-Новоселівка Харківської області; Новомихайлівка, Костянтинівка, Новоукраїнка Донецької області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 130 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської та Херсонської областей.

У зоні відповідальності ЗСУВ Північ на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Білгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Сіньківки та Петропавлівки Харківської області, де Силами оборони відбито 3 атаки.

На Лиманському напрямку ворог вів штурмові дії в районах Стельмахівки, Серебрянського лісництва Луганської області та Тернів, Ямполівки, Торського Донецької області. Тут українські воїни відбили 12 атак.

На Бахмутському напрямку наші захисники відбили 28 атак противника поблизу Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

Сили оборони України продовжують штурмові дії на південь від Бахмута Донецької області, завдають ворогові втрати в живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

У зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на Авдіївському напрямку ворог не залишає спроб оточити Авдіївку.

Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи окупантам значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника на схід від Новобахмутівки, на північний схід від Бердичів, Авдіївки, Опитувального, Північного і на південь від Тонечкою Донецької області, де Силами оборони відбито 23 атаки.

На Мар’їнському напрямку загарбники за підтримки авіації вели безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Тут Сили оборони відбили 9 атак.

На Шахтарському напрямку противник наступальних (штурмових) дій не вів.

На Запорізькому напрямку окупанти 3 рази безуспішно намагалися відновити втрачене становище біля Роботино та Новопрокопівки Запорізької області.

У той же час Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрати в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

У зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку наші воїни утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, ведуть контрбатарейну боротьбу, завдають вогняної поразки по тилах противника.

Підрозділами ракетних військ завдано поразки за пунктом управління та 3 районами зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні