Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЗима нам готує сюрпризи: несподіваний прогноз синоптиків на грудень, січень та лютий

Зима нам готує сюрпризи: несподіваний прогноз синоптиків на грудень, січень та лютий

Этот материал также доступен на русском языке
Незважаючи на затяжну теплу і сонячну осінь, зиму ніхто не скасовував. Хоча в останні дні листопада зима вже нагадала про себе. Щоправда, синоптики стверджують, що нинішньої зими суворих морозів та рясних снігопадів очікувати не слід.

Однак погода свою поведінку не завжди погоджує з прогнозами, тому, як то кажуть, можливими є варіанти.

Грудень: сильних морозів не передбачається

Зима в Україні розпочнеться строго за календарем – вже 1 грудня температура знизиться до 2 градусів морозу. Проте грудень все ж таки холодним не буде, і найвища температура першого зимового місяця, за прогнозами синоптиків, становитиме близько 7 градусів тепла.

Денна температура у грудні не опуститься нижче за 1 градус морозу, а вночі коливатиметься від 0 до мінус 8 градусів. При цьому синоптики попереджають, що в середині місяця температура може опуститися до 15 градусів нижче за нуль. Однак тривалими морози не будуть, і незабаром настане потепління.

Щодо опадів, то в грудні їх буде небагато – може трохи потрусити сніжком, та й то не в усіх регіонах.

Січень: тепло і мало опадів

Січень буде теплішим за грудень. Вдень температура триматиметься на рівні від нуля до плюс 5 градусів, вночі може опуститися на 5 градусів нижче за нульову позначку. Зрідка січень нагадуватиме нам про те, що він таки зимовий місяць, і стовпчик термометра опускатиметься до 7-10 градусів морозу. Щоправда, таких днів буде не надто багато.

Снігу або інших опадів у січні також очікується мало.

Лютий: холодно і сніжно

Останній місяць зими нагадуватиме січень, з єдиною відмінністю – ночі стануть помітно холоднішими, і температура може опускатися до 11 градусів морозу. А середня температура протягом місяця триматиметься поблизу нульової позначки.

Опади в лютому будуть частим явищем, проте їхня кількість буде незначною. Принаймні сильних і затяжних снігопадів синоптики не прогнозують.

Що говорять народні синоптики?

Народний синоптик Станіслав Щедрін вважає, що зима буде холодною та сніжною. Особливо неприємним в плані погоди буде кінець січня – початок лютого, коли стовпчик термометра може опускатися до мінус 25 градусів. Суворі морози не торкнуться лише південних областей країни. При цьому, впевнений синоптик, морози та снігопади часто чергуватимуться з відлигами.

За прогнозами народного синоптика Володимира Деркача, усі погодні сюрпризи розпочнуться після новорічних свят. Найхолоднішою стане перша декада грудня, після чого температура підніметься. Суттєвих опадів, на його думку, також очікувати не слід.

Нове на сайті