Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайсмачніші голубці з незвичайною начинкою – бюджетна страва на усі випадки життя

Найсмачніші голубці з незвичайною начинкою – бюджетна страва на усі випадки життя

Этот материал также доступен на русском языке
Голубці можна приготувати не тільки з м'ясом, є безліч варіантів начинки, з якої страва виходить не тільки смачною, але й оригінальною.

Інгредієнти:

  • білокачанна капуста – 1 шт.,
  • картопля – 1 кг,
  • цибуля – 2 шт.,
  • вода – 500 мл,
  • лавровий лист – 3 шт.,
  • перець запашний горошком – 5 шт.,
  • часник – 3-4 зубчики,
  • томатна паста – 3 столові ложки,
  • цукор – 1 чайна ложка,
  • олія, сіль та мелений чорний перець – за смаком.

Приготування:

  1. Очищену картоплю порізати на рівні шматочки, перекласти в каструлю, додати лавровий лист, перець, часник, сіль і варити до готовності.
  2. Цибулю очистити і нарізати середніми кубиками, обсмажити на розігрітій олії до м’якості та прозорості, періодично помішуючи.
  3. З відвареної картоплі прибрати часник і спеції, злити воду (можна відкинути картоплю на сито, щоб стекла вся вода). Додати обсмажену цибулю, зробити пюре і дати їй повністю охолонути.
  4. З капусти вирізати качан. У великій каструлі закип’ятити воду та помістити в неї капусту. Коли верхні листи будуть прозорими, їх можна знімати.
  5. На капустяному листі зрізати жорсткі прожилки, покласти на кожен лист картопляну начинку і сформувати голубці. Викласти їх щільно один до одного у форму для запікання.
  6. Змішати томатну пасту та цукор, влити воду, знову добре перемішати до розчинення інгредієнтів та залити соусом голубці. Важливо, щоб рідина повністю покривала їх.
  7. Форму накрити фольгою і поставити в духовку на 1-1,5 години за температури 180 градусів. Потім зняти фольгу та запікати ще 20 хвилин.

Раніше ми розповідали, як приготувати ліниві голубці.

Нове на сайті