Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яВід звичайної кави такого ніхто не очікував: вчені виявили дивовижну властивість

Від звичайної кави такого ніхто не очікував: вчені виявили дивовижну властивість

Этот материал также доступен на русском языке
Для багатьох кава – це бадьорість та пробудження, але нещодавно вчені зробили несподіваний висновок щодо цього напою.

Так, у Державному медичному університеті в Шеньяні (Китай) виявили, що кава знижує ризик зараження коронавірусом. Результати дослідження були опубліковані в BMC (BioMed Central).

Раніше ми розповідали, з якими продуктами не можна поєднувати каву.

Вчені дійшли висновку, що якщо в раціоні харчування є продукти, які багаті на поліфеноли (наприклад, овочі), то це забезпечує активну імунну відповідь при COVID-19 і полегшує симптоми цього захворювання. Китайські вчені поставили за мету з’ясувати, чи може вживання кави (у якій також містяться ці рослинні пігменти, поліфеноли) бути профілактикою коронавірусу.

Справді, кава здатна перешкоджати проникненню SARS-CoV-2 та його штамів (Альфа, Дельта та Омікрон) у клітини людського тіла.

Вся справа в тому, що вживання напою впливає на активність катепсину L, який у свою чергу сприяє інфікуванню ковідом. Вчені з’ясували, що вживання кави блокує зараження.

Дослідники вважають, що захисні властивості кави обумовлені тим, що в ній міститься поліфенол, хлорогенова кислота (CGA) і психоактивна речовина – кофеїн. Саме хлорогенові кислоти здатні знижувати інтенсивність запальних процесів у організмі. Також кофеїн стимулює роботу імунної системи. А це дуже важливо під час сезонних сплесків застудних захворювань.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні