Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаДачаМалину збиратимете відрами: що обов'язково потрібно встигнути зробити у листопаді

Малину збиратимете відрами: що обов’язково потрібно встигнути зробити у листопаді

Этот материал также доступен на русском языке
Поки що стоїть плюсова температура, потрібно встигнути підготувати малину до зими. І мова не тільки про обрізку, яку можна провести, як перед зимівлею, так і напровесні, до розпускання бруньок. Є справи важливіші.

Який догляд потрібний малині у листопаді, щоб у наступному сезоні ягід було багато?

Все просто, перед настанням холодів потрібно встигнути обробити малинник проти хвороб та шкідників, саме вони позбавляють нас частини врожаю, а іноді й усього.

Раніше ми розповідали, чим корисна малина.

З грибковими хворобами допоможе боротися обприскування кущів 1%-вим бордоським розчином.

Також малині неабияк дістається від шкідливих комах, серед яких найчастіше зустрічаються павутинний кліщ, довгоносик, малиновий жук і  галиця. Для порятунку від перерахованих шкідників вам доведеться запастися Інтавіром, Фуфаноном, Карбофосом.

Обробка одним із цих препаратів допоможе захистити насадження малини від шкідливих комах, які на зиму залишаються зимувати або у ґрунті, або під корою.

Також не забуваємо про найважливіший захід осені – це проведення вологозарядного поливу. Цього року осінь не тішить нас дощами, тож полив просто необхідний.

Норма 50 літрів води на 1 квадратний метр ґрунту. Через пару днів полив бажано повторити, щоб добре наситити ґрунт і рослини вологою.

Запам’ятайте, поливати потрібно до настання холодів, поки стоїть плюсова температура.

Нове на сайті