П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯкі помилки не можна допускати при варінні макаронів, інакше страву доведеться викинути

Які помилки не можна допускати при варінні макаронів, інакше страву доведеться викинути

Этот материал также доступен на русском языке
Макарони – популярний гарнір українців, але часто вони розварюються чи злипаються при варінні. Виявляється, проблема у неправильному приготуванні. Навіть такий звичайний продукт, як макарони, потрібно вміти правильно готувати.

Перше правило – достатня кількість води. Досвідчені господині радять брати 1 літр води на 100 г макаронних виробів, звичайно, можна взяти рідини й трохи менше, головне, щоб макарони вільно плавали у воді.

Друге правило – не потрібно часто перемішувати макарони при варінні, достатньо це зробити двічі-тричі.

Макарони закидають у киплячу підсолену воду, перемішують, чекають, поки вода закипить і зменшують вогонь.

Третє правило – не переварювати макарони. Так, дрібні макарони варять 5-6 хвилин, а великі чи довгі – 8-9 хвилин.

Вермішель або павутинку можна готувати ще простіше. Кинути макаронні вироби у воду, дати закипіти, відключити вогонь, накрити кришкою і залишити на 5 хвилин. І все, вермішель – готова.

Четверте правило – обов’язково потрібно промити водою, але не холодною, а гарячою. При перепаді температур макарони просто злипнуться. Для цього макарони висипають у друшляк і промивають гарячою водою.

Не забуваємо додати вершкове масло, воно потрібно не тільки для смаку, та й для того, щоб макарони не злиплися.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні