П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТаких хрумких чебуреків ви точно ще не готували: лише один інгредієнт зробить...

Таких хрумких чебуреків ви точно ще не готували: лише один інгредієнт зробить диво

Этот материал также доступен на русском языке
Справжні чебуреки повинні бути не тільки соковитими, але ще й смачними, причому це стосується і тіста. Але у багатьох господинь воно виходить твердим чи гумовим, не таким тонким, як хотілося б. Але є інгредієнт, що допоможе замісити ідеальне тісто.

Інгредієнти:

  • 500 г борошна;
  • 200 мл холодної води;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 50 мл будь-якої горілки;
  • 2 ст.л. олії.

Приготування:

  1. У глибокій мисці з’єднайте борошно, сіль, влийте соняшникову олію, воду і горілку. Замісіть тісто в мисці, а потім перекладіть його на робочу поверхню, посипану борошном і завершіть процес замішування. Тісто має вийти пружним та еластичним.
  2. Тісто загорніть у фольгу або звичайний пакет і залиште відпочивати на 20 хвилин при кімнатній температурі. Завдяки цьому лайфхаку воно стане еластичним і добре розкочуватиметься.
  3. Після цього приступайте до приготування чебуреків.
  4. Поділіть тісто на кілька рівних частин і розкачайте кожну в тонке коло.
  5. У центр кола викладаємо начинку, складаємо у формі півкола і зліплюємо вилкою, проходячи по краю.
  6. Обсмажуйте чебуреки по 3-4 хвилини з кожного боку, поки вони не набудуть золотистого кольору і не стануть хрусткими.

Раніше ми розповідали, як приготувати чебуреки з лаваша.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні