Середа, 1 Травня, 2024
ГоловнаНовиниУлюблені ласощі українців можуть суттєво подорожчати: озвучено прогноз

Улюблені ласощі українців можуть суттєво подорожчати: озвучено прогноз

Этот материал также доступен на русском языке
Печиво – улюблені ласощі для чаю для багатьох українців. І до певного часу цей продукт був нам цілком по кишені. Проте прогноз експертів невтішний: вже цього року печиво може почати дорожчати.

Як повідомила виданню Delo.ua замдиректора з маркетингу ТОВ «Київхліб» Ольга Колядюк, виробники печива виважено підходять до підвищення цін на нього, оскільки будь-яке подорожчання призводить до значних втрат обсягів продажу. І тому цього року зростання цін на цю продукцію очікується в межах 7-10%.

Таким чином, ціни на печиво «підтягуватимуться» слідом за знеціненням гривні, тобто не перевищать річний прогнозний показник інфляції.

Читайте також: В Україні рекордно подешевшала популярна крупа: де її можна купити за найнижчою ціною.

А щоб не підвищувати ціну надто швидко, виробники також зменшують об’єм упаковки, оберігаючи таким чином психологічний стан споживача. При цьому виробник перебуває у постійній суперечності – забезпечити нормальну якість товару за нормальною ціною і при цьому самому вижити. Але за умов війни, констатує представник компанії, зберігати цей баланс стає дедалі складніше, і тому частину товарних позицій доводиться тимчасово знімати з виробництва.

За словами Ольги Колядюк, український ринок печива почав активно перебудовуватись ще у 2020 році, з початком світової епідемії COVID-19 – тоді товарна група крекерів, сендвічів та снеків скоротилася через зміну формату відпочинку споживачів, які перестали проводити час у колективі та самоізолювалися. Також споживачі перейшли на акційні пропозиції, великі «сімейні» упаковки та купівлю одразу двох-трьох пачок печива. Ця тенденція зберігається і сьогодні.

Загалом, за даними «Київхліба», ціни на найпоширеніші види печива на липень-2023 виглядають так:

Нагадаємо, в Україні й надалі зростатимуть ціни на молочну продукцію. А вершкове масло може не лише подорожчати, а й бути у дефіциті.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні