Середа, 1 Травня, 2024
ГоловнаНовиниБагатьом буде не по кишені: популярний продукт почав рекордно дорожчати

Багатьом буде не по кишені: популярний продукт почав рекордно дорожчати

Этот материал также доступен на русском языке
Ціни на молочну продукцію в Україні й надалі зростатимуть. Крім того, експерт назвав продукт, який може бути дефіцитним.

Як зазначив аналітик молочних ринків Максим Фастєєв, найбільше подорожчання та дефіцит серед усієї молочки очікується щодо вершкового масла – його вартість може зрости на 20-25% порівняно з літніми показниками.

За словами експерта, на вартість молочки впливає динаміка закупівельних цін сирого молока, що, своєю чергою, залежить від балансу попиту та пропозиції.

«Так, серпнева спека негативно вплинула на показники виробництва сирого молока. Тепловий удар нашкодив коровам, наслідком чого стало падіння продуктивності тварин тривалістю кілька місяців. З іншого боку, попит на молочну продукцію останні місяці зростав – бум внутрішнього туризму та нова хвиля повернення українців з-за кордону перед початком навчального періоду продукували активні продажі сирів та свіжої категорії в HoReCa та рітейлі», – пояснює експерт.

Читайте також: У Україні зростуть ціни на ключові продукти: за що доведеться платити більше

Також Фастеєв зазначає, що багато роздрібних мереж у вересні продавали молочку зі знижкою, що також спровокувало підвищений попит на сире молоко, закупівельні ціни на яке з серпня до жовтня підвищилися більш ніж на 15%.

«Цей стрибок повільно перекладатиметься «на плечі» споживача, тому вже зараз фіксуємо кілька етапів підняття прайсів на молочку. З урахуванням завершення масового акційного періоду зміна кінцевих цін буде ще відчутнішою. Але найбільший дефіцит і зростання очікується по вершковому маслу, яке може подорожчати в ритейлі на 20-25% порівняно з літніми показниками», – наголосив аналітик.

Раніше повідомлялося, що українців очікує дефіцит та підвищення цін ще на одну з найпопулярніших круп.

Джерело: УНІАН

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні