П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСмачні та ароматні ласощі на кефірі - бюджетні смаколики до чаю з...

Смачні та ароматні ласощі на кефірі – бюджетні смаколики до чаю з простих інгредієнтів

Этот материал также доступен на русском языке
Вергуни - це смак дитинства і готуються вони з найпростіших інгредієнтів. Сьогодні пропонуємо найвдаліший і найпростіший рецепт традиційних українських ласощів.

Інгредієнти:

  • кефір – 200 мл
  • яйце – 1 шт.
  • цукор – 2 столові ложки
  • харчова сода – 0,5 чайної ложки
  • щіпка солі
  • ванільний цукор – 1 пакетик
  • олія – 2 столові ложки
  • борошно – 450 г
  • олія для смаження
  • цукрова пудра для посипання

Приготування:

  1. Потрібно взяти кефір кімнатної температури та з’єднати його з содою, курячим яйцем та цукром. Добре все перемішати.
  2. Борошно з’єднати з ванільним цукром і додаючи частинами в рідку масу, замісити еластичне тісто.
  3. Розкачати тісто завтовшки 7-8 мм. Потім нарізати однаковими прямокутниками приблизно 3х6 см. У середині кожної смужки зробити надріз і вивернути край смужки через розріз.
  4. У сковороді з високими бортами розігріти олію, зменшити вогонь до мінімуму і викласти кілька заготовок, враховуйте, що вергуни добре збільшуються в обсязі.
  5. Потрібно обсмажити до красивого рум’яного кольору – і з одного, і з іншого боку.
  6. Від зайвої олії вергуни допоможе позбавити звичайна паперова серветка. Зверху готові вергуни посипають цукровою пудрою та перемішують.

Раніше ми розповідали, як приготувати плацинди.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні