П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦя страва вас точно здивує: найніжніші та соковиті молдавські плацинди за найпростішим...

Ця страва вас точно здивує: найніжніші та соковиті молдавські плацинди за найпростішим рецептом

Этот материал также доступен на русском языке
Плацинди – це традиційна молдавська страва, яка прижилась і в Україні. Плацинди - відмінний додаток до чаю, і ситний перекус. Їх можна готувати на дріжджовому тісті та на витяжному. Але якщо ви хочете м'яку та повітряну плацинду, то спробуйте приготувати її на дріжджах.

Інгредієнти:

  • борошно – 150 г,
  • вода – 95 г,
  • дріжджі – 0,5 чайної ложки,
  • цукор – 1 чайна ложка,
  • сіль – 0,5 чайної ложки,
  • олія – 3 чайні ложки,
  • сир – 300 г,
  • яйце – 1 шт.,
  • зелень і сіль – за смаком.

Приготування:

  1. У теплу воду додати дріжджі, цукор, сіль та олію.
  2. Перемішати до однорідності, додати просіяне борошно.
  3. Замісити м’яке липке тісто та накрити харчовою плівкою на 30-40 хвилин.
  4. У сир додати яйце, сіль, дрібно нарізану зелень і добре перемішати.
  5. Присипати стіл борошном, дістати тісто і розділити на три частини, надати їм округлу форму.
  6. Ще раз присипати борошном і накрити харчовою плівкою на 10 хвилин.
  7. Розкачати тісто, не дуже тоненько, і викласти рівномірно начинку.
  8. Трохи відтягуючи краї, загорнути їх у центр по колу та сформувати корж.
  9. Добре розігріти сковороду з маслом і обсмажити плацинди до золотистої скоринки – укладати на сковорідку обов’язково швами вниз.

Такі плацинди можна робити з будь-якою начинкою: з картоплею, м’ясом, яблуками, вишнею, капустою, грибами, гарбузом.

Раніше ми розповідали, як приготувати бессарабську плацинду.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні