П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСмажені, хрусткі, повітряні та рум'яні - ті самі пиріжки з дитинства: секретний...

Смажені, хрусткі, повітряні та рум’яні – ті самі пиріжки з дитинства: секретний рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Багато хто з нас пам'ятає ті смачні дріжджові пиріжки, які подавали в їдальнях або продавали на ринку. Тісто готували із звичайних інгредієнтів, але чомусь у домашніх умовах спекти такі пиріжки не вдавалося. Ми знайшли цей рецепт повітряних як пух і смачних пиріжків.

До речі, у якості начинки можна брати звичайне повидло, м’ясо з рисом, яйце із зеленню, яблука. З такого тіста можна приготувати і біляші.

Інгредієнти:

  • 300 мл теплої води
  • 1 столова ложка цукру
  • 1 чайна ложка солі
  • 50 мл рафінованої олії
  • 20 грам пресованих дріжджів
  • 500 г пшеничного борошна
  • Рафінована олія для смаження.

Приготування:

  1. У миску наливаємо теплу воду, додаємо дріжджі та цукор, розмішуємо до повного розчинення. Якщо пресованих дріжджів немає, візьміть сухі – достатньо 7-8 г.
  2. Просійте борошно в миску і трохи залиште на той випадок, якщо потрібно додати.
  3. На борошно висипте сіль і додайте олію. Тісто спочатку замішуйте ложкою, потім руками. Вимішувати 7-10 хвилин. Тісто має вийти м’яким, еластичним, трохи липнути до рук. Запам’ятайте, що м’якше тісто, тим легше і м’якше будуть пиріжки.
  4. Помістіть тісто в миску, змащену олією і накрийте плівкою. Воно має підходити не менше години у теплому місці.
  5. За годину знову обомніть тісто і закрийте плівкою, залишивши ще на 1 годину – для підйому.
  6. Після цього беремося за роботу. Тісто розділіть на невеликі шматочки, кожен розкотіть у кульку. Накрийте кульки плівкою і нехай відпочнуть 10 хвилин, потім розкотіть коржики, посередині покладіть начинку. Защипніть краї пиріжків, залиште їх на столі під плівкою ще на 10 хвилин для розстойки.
  7. Розігрійте сковорідку, налийте в неї рослинну олію шаром трохи більше 1 см, щоб пиріжки рівномірно прожарювалися не лише знизу, а й з боків.
  8. У розігріте масло викладайте пиріжки швом вниз і смажте на середньому вогні до золотистої скоринки з двох сторін.
  9. Готові пиріжки краще викласти на паперовий рушник, щоб зайвий жир увібрався.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні