Вівторок, 22 Жовтня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТаких смачних біляшів ви ще не куштували: розкрито секрет ідеального тіста та...

Таких смачних біляшів ви ще не куштували: розкрито секрет ідеального тіста та соковитої начинки

Этот материал также доступен на русском языке
Біляші – улюблена страва багатьох, яка прийшла до нас із татарської та кавказької кухні. Сьогодні поділимося з вами традиційним рецептом дріжджового тіста для біляшів. Ваші домочадці точно проситимуть добавку.

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 3 склянки;
  • сухі дріжджі – 7 г;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • вода – 300 мл;
  • олія – 50 мл.

Для начинки:

  • свино-яловичий фарш – 300 г;
  • ріпчаста цибуля – 1 велика цибулина або дві маленькі;
  • вода – ½ склянки;
  • сіль та перець до смаку.

Приготування:

  1. Змішати в ємності дріжджі, цукор, теплу воду та сіль та додати 5 ст. л. просіяного борошна.
  2. Посуд накрити рушником та залишити у теплому місці на 15-20 хв. Коли опара збільшиться у розмірі, додати рослинне масло і борошно, що залишилося.
  3. Замішати еластичне тісто, перекласти його в посуд, змащений олією, і накрити рушником. Забрати у тепле місце на годину.
  4. Для начинки потрібно подрібнити цибулю у блендері або за допомогою м’ясорубки, змішати з фаршем. Посолити, поперчити та додати холодну воду. Усі інгредієнти перемішати.
  5. Поділити тісто на кульки і сформувати коржики. Залишити їх на 10 хвилин.
  6. У центр коржика викласти 1 ст. л. начинки, а потім защипнути краї тіста і придавити наш біляш долонею.
  7. Смажити біляші на розігрітій сковороді з маслом по 5 хвилин з кожного боку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні