Інгредієнти:
Для тіста:
- борошно – 480 г;
- кефір – 300 мл;
- цукор – 1 стол. л.;
- сіль – 1 чайн. л.;
- сода – 1 чайн. л.;
- соняшникова олія – 3 стол. л.
Для начинки:
- яйця – 5 шт.;
- 20-30 г вершкового масла;
- зелена цибуля – 200 г;
- сіль, перець – за смаком.
Приготування:
- Відваріть яйця круто і нехай охолонуть.
- Візьміть зручну ємність, можна звичайну миску, і влийте теплий кефір, додайте соду. Коли сода вступить у реакцію з кефіром, можете додавати цукор, сіль, олію та борошно.
- Замісіть тісто. Воно має бути еластичним та м’яким.
- Яйця дрібно наріжте, цибулю теж подрібніть, з’єднайте ці інгредієнти, додайте сіль та масло, ретельно перемішайте. Масло не лише допомагає скріпити нашу начинку, але й надасть їй вершкового смаку.
- Тісто потрібно розділити на однакові шматочки та тонко розкотити. У центр викладаємо начинку і защипуємо наші пиріжки.
- Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо пиріжки з двох сторін до красивого золотистого кольору.
Якщо ви думаєте, що тільки на дріжджовому тісті пиріжки виходять м’якими та повітряними, то ви помиляєтесь. На кефірі вони будуть не гіршими.
Раніше ми розповідали, як приготувати на сковороді пиріжки з яблуками.