Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЗмітуть зі столу за хвилини: пиріжки з яблуками на сковороді – незвичайне...

Змітуть зі столу за хвилини: пиріжки з яблуками на сковороді – незвичайне тісто та багато начинки

Этот материал также доступен на русском языке
Пиріжки з яблуками - це не тільки осіння страва, їх можна готувати увесь рік. Це і ідеальний перекус, і відмінні ласощі до чаю. Головне, вибрати правильний рецепт.

Інгредієнти:

Для тіста

  • Борошно – 600 г
  • Сироватка або кефір – 500 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ч.л.
  • Дріжджі (сухі) – 1 ст. л.
  • Олія – 3 ст. л.

Для начинки

  • Яблуко – 0, 5 кг
  • Цукор – 100 г
  • Вода – 50 мл

Приготування:

  1. У теплу сироватку додаємо сіль, цукор, дріжджі та борошно. Замішуємо некруте тісто. Виливаємо на тісто олію і добре вимішуємо. Після цього перекладаємо тісто в поліетиленовий пакет і прибираємо в холодильник на 1 годину.
  2. У цей час приступаємо до приготування начинки. Яблука потрібно помити, видалити серцевину, нарізати скибочками, скласти в каструлю, пересипаючи цукром. Влити в каструлю воду і протушкувати на слабкому вогні, поки маса не загусне.
  3. Коли мине година, потрібно дістати тісто з холодильника, розділити його на смужки, нарізати їх на однакові шматочки і сформувати кульки. Розкачати кружки завтовшки 0,5 см.
  4. Охолоджену начинку з яблук покласти в коржик і зліпити пиріжок.
  5. Смажити пиріжки потрібно на олії, краще це робити на середньому вогні до появи рум’яної скоринки.

Раніше ми розповідали, як приготувати пиріжки без дріжджів, щоб вони були повітряними та смачними.

Нове на сайті