Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЗнову під ударом південні області: у Генштабі повідомили подробиці нічної атаки по...

Знову під ударом південні області: у Генштабі повідомили подробиці нічної атаки по Україні

Этот материал также доступен на русском языке
У ніч проти 28 вересня росія масовано атакувала Україну іранськими ударними безпілотниками типу "Шахед". Було застосовано 44 ударних БпЛА типу "Shahed-136/131". Внаслідок бойової роботи силами та засобами протиповітряної оборони було знищено 34 ворожих "шахедів".

За словами прес-секретаря Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк, атака відбувалася шляхом запуску кількох груп ударних дронів з різних напрямків. ППО працювала фактично вздовж усього південного напряму, зокрема у Миколаївській та Одеській областях.

Що відбувається на фронті сьогодні, 28 вересня?

Сили оборони України продовжують ведення оборони на сході та півдні України, наступальну операцію на Мелітопольському напрямку та наступальні дії на Бахмутському напрямку.

Минулої доби сталося 26 бойових зіткнень.

Всього ворог завдав 2 ракетних та 57 авіаційних ударів, здійснив понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню як за позиціями наших військ, так і цивільними об’єктами нашої держави.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, загинули та поранені серед цивільного населення.

Руйнування та пошкодження отримали приватні житлові будинки, цивільна лікарня, 2 цивільні підприємства та інша інфраструктура.

Авіаційні удари отримали: Попівка Чернігівської області; Бологівка, Кругляківка Харківської області; Новоселівське, Надія, Новоєгорівка, Невське Луганської області; Ямполівка, Сіверськ, Спірне, Веселе, Андріївка, Костянтинівка, Північне, Торецьк, Авдіївка, Курахове, Водяне, Новомихайлівка, Урожайне, Старомайорське Донецької області; Новоданилівка Запорізької області; Миколаївка, Бургунка, Ольгівка Херсонської області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

У зоні відповідальності ЗСУВ Північ на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Білгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському та Лиманському напрямах противник наступальних (штурмових) дій не вів.

На Бахмутському напрямі наші захисники успішно відбили атаки противника в районах населених пунктів Григорівка, Кліщіївка та Андріївка Донецької області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на Авдіївському напрямку Сили оборони відбили атаку противника в районі населеного пункту Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямі противник вів безуспішні наступальні дії в районі Мар’їнки Донецької області, де минулої доби зробив 13 невдалих спроб витіснити наші підрозділи з позицій.

На Шахтарському напрямку наші захисники успішно відбили атаку противника в районі Рівного Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник намагався відновити втрачене становище в районі Роботиного Запорізької області, але успіху не мав.

У зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку Сили оборони продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищують склади та завдають успішної поразки по тилах противника.

Минулої доби авіація Сил оборони завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Також нашими захисниками було знищено 2 розвідувальні БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Підрозділами ракетних військ завдано поразки за пунктом управління, зенітно-ракетного комплексу С-300 та 6 артилерійським засобам противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні