Неділя, 19 Травня, 2024
ГоловнаНовиниУ Генштабі назвали напрямки, де йдуть найскладніші бої – зведення на ранок...

У Генштабі назвали напрямки, де йдуть найскладніші бої – зведення на ранок 27 вересня

Этот материал также доступен на русском языке
Сили оборони України продовжують ведення оборони на сході та півдні України, наступальну операцію на Мелітопольському напрямку та наступальні дії на Бахмутському напрямку. Минулої доби сталося 26 бойових зіткнень.

Ворог завдав 10 ракетних та 77 авіаційних ударів, здійснив 44 обстріли з реактивних систем залпового вогню як за позиціями наших військ, так і цивільними об’єктами нашої держави. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, загинули та поранені серед цивільного населення. Руйнування та пошкодження отримали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Авіаційні удари зазнали Грабовське, Попівка Сумської області; Стариця, Гатище, Сінківка, Куп’янськ, Берестове Харківської області; Надія, Новоєгорівка Луганської області; Торське, Сіверське, Спірне, Кліщіївка, Костянтинівка, Північне, Авдіївка, Новомихайлівка, Урожайне, Благодатне, Старомайорське Донецької області; Мала Токмачка Запорізької області; Берислав, Миколаївка, Ольгівка та Херсон Херсонської області. Під артилерійським вогнем опинилося близько 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

У зоні відповідальності ЗСУВ Північ на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Білгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському, Лиманському та Бахмутському напрямах противник наступальних (штурмових) дій не вів.

У зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на Авдіївському напрямку Сили оборони відбили атаки противника в районі населеного пункту Північне Донецької області.

На Мар’їнському напрямі противник вів безуспішні наступальні дії в районі Мар’їнки Донецької області, де минулої доби зробив 13 невдалих спроб витіснити наші підрозділи з позицій.

На Шахтарському напрямі наші захисники продовжують тримати оборону на зайнятих рубежах, захищають нашу землю від окупантів.

На Запорізькому напрямку українські воїни відбили атаку противника в районі на південь від Новодарівки Запорізької області.

Водночас Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрати в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

У зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку Сили оборони продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищують склади забезпечення та завдають успішної поразки по тилах противника.

Минулої доби авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділами ракетних військ уражено 5 артилерійських засобів, 3 райони зосередження особового складу та військової техніки, 1 пункт управління та 2 склади боєприпасів противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні