Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаНовиниМагнітні бурі на вівторок, 26 вересня

Магнітні бурі на вівторок, 26 вересня

Этот материал также доступен на русском языке
Магнітні бурі можуть негативно впливати на здоров'я людей. Попередження про магнітні бурі допомагають контролювати фактори ризику інфарктів та інсультів у дні, що передують цим типам сонячних явищ. Чи очікуються у вівторок геомагнітні бурі?

У вівторок, 26 вересня, магнітосфера Землі буде у збудженому стані, але при цьому суттєвих магнітних бур не очікується.

Протягом останніх 24 годин, як повідомляє meteoprog.com, сонячна активність була на високому рівні. За останню добу на Сонці відбулися одинадцять спалахів класу С та один спалах класу М1,01.

Сонячні спалахи M-класу є середніми з великих спалахів. Спалах М1,01 може викликати невеликий рівень радіоперешкод на денній стороні Землі. Можливий сонячний радіаційний шторм.

Очікується, що у вівторок геомагнітне поле буде від спокійного до активного рівня. Сонячна активність, ймовірно, буде помірною з невеликою ймовірністю спалаху X-класу.

Сонячна активність на 26 вересня:

  • Вірогідність малого геомагнітного шторму – 5%
  • Імовірність великого геомагнітного шторму – 1%
  • Імовірність спалаху на Сонці М-класу – 65%
  • Імовірність спалаху на Сонці Х-класу – 15%
  • Кількість сонячних плям – 79.

За прогнозами, опублікованим на сайті Метеоагент, у вівторок, 26 вересня, K-INDEX бурі – 5 (HIGH). Він говорить про слабку магнітну бурю.

K-index – показник геомагнітної активності. Він означає відхилення магнітного поля Землі від норми.

Нагадаємо, ми публікували прогноз геомагнітних бур на вересень 2023 року. Але треба пам’ятати, що Сонце непостійне, тому прогноз його активності може змінитися.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні