Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаДачаМісячний посівний календар дачника на тиждень із 2 по 8 жовтня

Місячний посівний календар дачника на тиждень із 2 по 8 жовтня

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб рослини радували добрими врожаями, а зібрані овочі та фрукти благополучно зберігалися до весни, потрібно прислухатися до порад Місяця. Які роботи будуть вдалими на городі та в саду з 2 по 8 жовтня?

Насамперед варто відзначити, що з 2 по 8 жовтня буде спадний місяць, а це означає, що максимально ефективні будуть роботи з прополювання, видалення зайвих пагонів та збирання плодів. Також у ці дні можна вносити мінеральні та органічні добрива.

З 2 по 8 жовтня несприятливий період для роботи з рослинами, що дають надземні плоди. А це означає, що краще перенести на більш зручний період посадку зеленних рослин, фруктових і ягідних чагарників. Можна висадити декоративні рослини. Провести обробку саду проти шкідників та хвороб, зайнятися підготовкою грядок до весняних посівів та посадок.

З 2 по 7 жовтня – сприятливий період для робіт з коренеплодами та бобовими рослинами. А це означає, що можна висаджувати часник і цибуля під зиму, якщо дозволяє погода. Збирати врожай коренеплодів (моркви, буряків, земляної груші), вони добре зберігатимуться.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні