Четвер, 9 Травня, 2024
ГоловнаДачаЯк правильно посадити цибулю під зиму, щоб зібрати рекордний урожай: ці поради...

Як правильно посадити цибулю під зиму, щоб зібрати рекордний урожай: ці поради вам знадобляться

Этот материал также доступен на русском языке
Привабливість пізньоосінньої посадки озимої цибулі полягає в тому, що збирання врожаю починається на два місяці раніше порівняно з весняною посадкою цибулі.

Озима цибуля менше уражається шкідниками, тому що в травні щільні цибулини вже «не по зубах» личинкам мухи цибулі. Ця холодостійка культура без снігового покриву витримує морози мінус 15 градусів, а за наявності кількох сантиметрів снігу – до 23 градусів морозу.

Раніше ми розповідали, як зберегти цибулю до весни.

Грунт перед посадкою заздалегідь перекопують разом з перегноєм або компостом (5-6 кілограм), мінеральними добривами з розрахунку 10-15 г калійної солі і 20-25 г суперфосфату на квадратний метр відповідно.

Посадку роблять по борознах глибиною 5-7 сантиметрів, але так, щоб над цибулею було не менше чотирьох сантиметрів ґрунту. Перед посадкою бажано розсипати по ділянці золу з розрахунку 10 г на квадратний метр. Відстань між цибулинами – 7-8 сантиметрів, між рядами – 15-20 сантиметрів.

Найкращий час посадки – за місяць до настання холодів. Якщо температура повітря кілька днів тримається на рівні плюс 5 градусів, можна розпочинати роботи. Терміни посадки залежать від погоди у вашому регіоні. Цибулини повинні встигнути до початку холодів відростити коріння, але не можна допускати появи сходів. При пізній посадці є ризик, що коріння не встигне розвинутися, і сіянець замерзне.

Цибулини сідають у сухий ґрунт і лише через 10 днів ґрунт зволожують, якщо не було опадів.

Нове на сайті