Кожна господиня має свої улюблені рецепти приготування вареників. Тісто можна замішувати на воді, молоці, окропі чи кефірі. Але саме на кефірі вареники виходять схожими на хмаринки, такими ж повітряними, м'якими та ніжними.
У миску просійте борошно. Додайте до борошна сіль, соду та кефір. Якщо у вас немає кефіру, можете використати прокисле молоко.
Замісіть еластичне тісто, яке трохи липне до рук. Даємо тісту відпочити 20-30 хвилин.
Підсмажте цибулю на олії і додайте в картопляне пюре, залиште також для поливання вже готових вареників. Подрібнений кріп можна додати в начинку і зверху на готові вареники.
Викладіть тісто, що відпочило, на стіл, злегка присипте борошном і розкачайте в тонкий рулет. Наріжте цей рулет на однакові заготовки, з яких робитимемо вареники.
Заготовки розкачуйте в тонкі млинці. У центр кожного млинця викладайте чайну ложку начинки та щільно защипуйте краї.
Вареники варіть на пару. Для цього поставте на вогонь каструлю з водою, зверху на неї металеве сито або натягніть марлю. На сито або марлю викладайте вареники таким чином, щоб вони не торкалися води. Як тільки вода в каструлі закипить, накрийте кришкою вареники. Варити на пару потрібно близько 7-8 хвилин.