Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаДомашній адвокатУкраїнським водіям почали поголовно виписувати штрафи: за що карають

Українським водіям почали поголовно виписувати штрафи: за що карають

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні останнім часом почастішали випадки накладення штрафу на водіїв через тріщини на лобовому склі. Максимальне покарання - це позбавлення права керувати транспортним засобом терміном до півроку.

Юристи розповіли, чи законні такі дії та чи можна захистити свої права.

Раніше ми розповідали, що в Україні внесено зміни до процедури перевірки водіїв.

Патрульні при виявленні тріщини на склі можуть винести ухвалу про накладення адмінстягнення за частиною першою статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення у 340 гривень (управління транспортом з технічними несправностями, з якими експлуатацію заборонено).

Повторне таке порушення протягом року передбачає втрату права управління на три-шість місяців відповідно до частини 4 статті 121 КУпАП.

Але юристи пояснюють, що вищезазначені постанови за таких обставин порушують вимоги закону. У них виключена можливість залучення власника авто до адмінвідповідальності через тріщину скла, тому постанови протиправні та підлягають скасуванню за законом.

Водії обов’язково повинні знати про це та йти зі скаргою до суду. В іншому випадку, людина погодилася зі скоєними порушеннями і має сплатити штраф.

Фахівці пояснюють, що на оскарження ухвали відводиться лише 10 днів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні