Неділя, 19 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЩо відбувається на фронті сьогодні, 16 серпня – інформація Генштабу ЗСУ

Що відбувається на фронті сьогодні, 16 серпня – інформація Генштабу ЗСУ

Этот материал также доступен на русском языке
Наші воїни продовжують наступати на Мелітопольському та Бердянському напрямах. За добу на фронті сталося 30 бойових зіткнень.

Сьогодні вночі російська федерація завдала чергового авіаційного удару по Україні, застосувавши іранські ударні дрони “Shahed-136/131”. Вибухи пролунали на Одещині. Росія атакувала інфраструктуру м. Ізмаїл та м. Рені дронами.

Минулої доби сталося близько 30 бойових зіткнень.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційних ударів у районі Атинського, Яструбиного та Павлівки Сумської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів.

На Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах на південний схід від Ольшанів і на схід від Петропавлівки Харківської області. Наніс авіаційні удари в районах Іванівки, Загризового, Ольшан Харківської області та Стельмахівки Луганської області.

На Лиманському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Білогорівки Луганської області та Сіверського, Спірного, Веселого Донецької області. Артилерійські обстріли противника зазнали населені пункти Колодязь і Сіверськ Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Васюківки, Кліщіївки, Андріївки та Північного Донецької області.

Від ворожого артилерійського обстрілу постраждали понад 15 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районі на південь від Авдіївки Донецької області.

Завдав авіаційних ударів у районах Авдіївки та Невельського. Артилерійські обстріли зазнали понад 10 населених пунктів.

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі міст Мар’їнка та Красногорівка Донецької області.

Ворог завдав авіаційного удару в районі Красногорівки Донецької області. Артилерійські обстріли зазнали понад 10 населених пунктів.

На Шахтарському напрямку ворог зробив безуспішні спроби відновити втрачене становище у районі Урожайного Донецької області.

Завдав авіаційних ударів у районах Великої Новосілки, Макарівки, Старомайорського та Урожайного Донецької області. Артилерійські обстріли зазнали понад 10 населених пунктів.

На Запорізькому напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районах Омельника, Малої Токмачки, Новоданилівки та Роботиного Запорізької області.

Від ворожого артилерійського обстрілу постраждали понад 25 населених пунктів, у тому числі Левадне, Гуляйполі, Білогір’я, Лук’янівське, П’ятихатки, Плавні Запорізької області.

На Херсонському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Миколаївки та Садового Херсонської області.

Також було застосовано і артилерійські обстріли.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні