П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВійна в Україні: у Генштабі повідомили, що відбувається на фронті станом на...

Війна в Україні: у Генштабі повідомили, що відбувається на фронті станом на ранок 3 серпня

Этот материал также доступен на русском языке
Сьогодні вночі ворог вчергове атакував Київ ударними БпЛА. За данними Київської міської військової адміністрації, силами ППО було знищено 15 шахедів на підльоті до столиці. Зберігається висока загроза завдання ракетних та авіаційних ударів по Україні.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційних ударів у районі Козачої Лопані Харківської області.

Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів.

На Куп’янському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Петропавлівки та Кислівки.

Артилерійські та мінометні обстріли противника зазнали Кам’янка, Дворічна, Західна, Кондрашівка, Червоне Перше та Куп’янськ Харківської області.

На Лиманському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Білогорівки Луганської області та Серебрянки та Спірного – Донецькій.

На Бахмутському напрямку ворог зробив безуспішні спроби відновити втрачене становище на захід від Курдюмівки, на південь від Андріївки та на захід від Кліщіївки Донецької області.

Окупанти завдали авіаційних ударів у районах Дружби та Нью-Йорка. Від ворожого артилерійського обстрілу постраждали понад 10 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Авдіївки.

Артилерійські обстріли зазнали Новокалинове, Степове, Бердичі, Авдіївка та Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямі сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі міста Мар’їнка. Противник здійснив обстріл населених пунктів Красногорівка, Олександропіль, Гостро, Мар’їнка, Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Старомайорського. Здійснив безуспішні спроби відновити втрачене становище на захід від Старомайорського і на північ від Урожайного. Артилерійські обстріли зазнали понад 10 населених пунктів, серед них Вугледар, Водяне, Благодатне, Сторожево Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ. Ворог завдав авіаційних ударів у районах Малої Токмачки та П’ятихаток Запорізької області. Артилерійські обстріли зазнали понад 10 населених пунктів.

На Херсонському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Одрадокам’янки. Артилерійські обстріли зазнали понад 15 населених пунктів, серед них Веселе, Дудчани, Дніпровський, Тягинка та місто Херсон.

Авіація сил оборони за добу завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки супротивника та 1 по зенітно-ракетному комплексу окупантів.

Підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби вразили 20 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 1 радіолокаційну станцію, 2 пункти управління, 1 район зосередження озброєння та військової техніки, 1 засіб протиповітряної оборони, 1 район зосередження особового складу та 2 складу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні